Kindlasti on ülekaalulisuse taga mitmeid erinevaid tegureid ja iga inimese puhul tuleks läheneda individuaalselt. Järjest rohkem on tehtud uuringuid meie igapäevatoidusse pandud lisaainete – e-ainete kahjulikust mõjust organismile ning ülekaalulisuse tekkimist ja II tüüpi diabeeti seostatakse aina rohkem naatriumglutamaati E621 – MSG. Samuti olen mina veendunud, et suur roll selles on e-ainetel, kui kaal tõuseb ja ei taha langeda.
Me võime arvata, et sööme puhast ja kontrollitud toitu, sest
teisti ei saakski see meie tavamõistuse järgi olla, kõik kahjulik ained peaks
ju meie väga reguleeritud elus olema keelatud. Kui e-ained on lubatud, siis
meil võib tekkida ekslik ettekujutus, et need ei ole seetõttu kahjulikud. Just
nimelt, see ongi ekslik ettekujutus, sest tegelikult „puuduvad“ või ei
avalikustata piisavalt e-ainete kahjulikkuse kohta teaduslikud uuringud. Kuna e-aineid
vajavad suured toitu tootavad korporatsioonid üle maailma ning kuna suured korporatsiooni
omavad suuri rahasid, mida on vaja teaduslikeks uuringuteks, siis seetõttu ei
räägitagi nendest piisavalt, st mitte nii piisavalt, et info e-ainete
kahjulikkusest jõuaks inimeste teadvusesse.
Loe edasi artiklit minu kodulehelt:
http://naine50pluss.ee/maitsetugevdaja-naatriumglutamaat-e621-msg-voib-tekitada-murgistuse/