Wellness Studio OÜ

  • Esileht
  • Teenused
  • Tooted
  • Hinnad
  • Pood
  • Broneeri aeg
  • Kursused
  • Kutsu meid külla
  • Blogi
  • Ilunipid
  • Retseptid
  • Ruumi rent
  • Uudised
  • Kontakt
  • Püsiklient

Ideed hommikusöögiks

Retseptid

  • Ideed hommikusöögiks
  • Smuutid
  • Salatid
  • Snäkid ja suupisted
  • Supid
  • Köögiviljaroad
  • Kanaroad
  • Mereannid
  • 30 min retseptid
  • Praed ja liharoad
  • Koogid, küpsetised ja magustoidud
  • Toite pidupäevaks
  • Nõuandenurk
  • Vitamiinivesi ja kombucha
  • Ideed hommikusöögiks
  • Retseptid
  • /
  • Ideed hommikusöögiks

Ideesid hommikusöögiks.

Hommikusöök on oluline osa päeva toidus. Hommikul on meil vaja nö kiireid süsivesikuid, et ennast käima saada. Ideesid kuidas toituda vaheldusrikkalt ja süüa mitmekülgselt. Hea on seda alustada vaheldusrikka hommikusöögiga. Kui sa sööd hommikul võileibu, siis proovi teha nii, et sööd 2 väiksemat leiva, sepiku jm teraviljatoodetest tehtud toitu, kuid ei tee võileibu valmis, vaid sööd nö Rootsi laua põhimõttel. Võtad valikusse erinevaid toitaineid ja siis sööd ühe leiva ühe toiduga ja teisele lisad midagi muud. Näiteks üks teraleib rohelise pesto katte ja kodujuustuga, teine leib näiteks tuunikalaga, singiga või pasteediga. Söö alati hommikusöögi juurde ja rohelist salatit ning 1 keskmine tomat või 5-6 kirsstomatit, värske kurk ja mõni salatileht.

Kes putru ei armasta hommikuks, siis sama hästi sobib täisterasai, leib, Ciabatta sai, muffinid, kamajahu ja super hea on Chia seemnetest puding. Lihtsaid retsepte koos kaloritega, nädalamenüü ja ostunimekirjaga, millega hoida oma kaalu kontrolli all leiab minu e-kokaraamatust siit.

Chia puding marjadega
Hommmikusöögiks on hea lisaks süsivesikutele süüa ka valku, siis püsib kõht kauem täis. Hea valguallikas on riccota kohupiim koos Kreeka joguritga. Riccota kohupiimaga, seemnete, marjade ja puuviljadega saab varieerida väga erinevaid hommikusööke, mis annavad energiat ja hoiavad kõhu kaua täis. Lisades marju ja seemneid saat vitamiine ja mineraalaineid.

Kes tahab hommikul kergema kõhutäiega läbi ajada, siis sobib selleks ideaalselt smuuti. Kuid olge ettevaatlikud. Smuuti võib olla väga kaloririkas kui üle pingutate.

Grillitud halloumi juust arbuusi või meloniga. 3 portsjonit. 1 portsjon ca 330Kcal.
Koostisained.
200 g halloumi juustu

100 g värsket rohelist salatit
15 kirsstomatit
1/2 väikest arbuusi või melonit
Soola, pipart, oliiviõli
Valmistamine.
Lõika juustu viiludeks ja soojenda pannil. Koori, viilutad ja puhasta seemnetest arbuusi või meloni. Pane taldrikule pestud ja kuivatatud roheline salat. Lisa salatile peale soe juust (igale portsjonile umbes 3 viilu). Lisa arbuus ja pooleks lõigatud kirsstomatid. Jahvata peale soola ja pipart võid lisada ka mõned mündioksad. Nirista igale portsjonile 1 tl oliiviõli ja 1 tl balsamicot.
Nii lihte see ongi ja juustust püsib kõht täis. Ainult arvestage, et see ei ole mingi dieetsöök, sest 100g juustus on üldiselt 330Kcal, kuid neid me vajame ka.  
Punapeedi kodujuustu leivakesed: riisi- või seesamileivakestega. 1 leib 175 Kcal. Valmistamise aeg 30 min. Kui kasutada keedupeeti, siis on valmistamise aeg 10 min. Kokku 4 erinevat toiduainet.
Koostisained.
1 keskmine peet (keeta ja riivida jämedalt)
100 g (umbes 3 sl) maitsestamata kodujuustu (5% ja rõõsa koorega)
2 keskmist küüslaugu küünt (soovi korral)
Riisileivakesi, seesamileivakesi  või värske Ciabatta saia.
Maitserohelist (peterselli oksake või hakitud peterselli.
Valmistamine.
Keeda pestud peet koos koorega. Aeg umbes 20 min. Peedi võid eelmisel päeval valmis keeta, siis on ta jahtunud. Koori peet ja riivi jämeda riiviga.
Sega juurde kodujuust ja riivitud küüslauk.
Pane kate leibadele ja jahvata või puista peale soola ja pipart. Lisa kaunistuseks peterselli leht.
Valmis ongi. Peet on kõrge suhkrusisaldusega ja annab hommikuks energiat, kodujuust on valgurikas ja hoiab kõhu kauem täis. Leib sisaldab vajalikke kiudaineid. Kokku tulebki sobilik ja tervislik pala. Eriti head on kuivatatud seesamileivakestega (ökotooted).
Mõned nipid ja nõuanded!
Peet tuleb keeta koos juurega. Kui lõikad peedil enne keetmist juure ära, siis tuleb värv välja.
Küüslaugu riivimiseks kata riiv enne toidukilega ja siis riivi. Siis saad riivitud küüslaugu kõik kätte, muidu jääb palju riivi vahele ja läheb kaotsi.
Toitumisnõu.
Täiskasvanute toidu soovituslik kiudainesisaldus on 25–30 g päevas ja sellele peaks üle minema järk-järgult. Liiga suure kiudainesisaldusega (rohkem kui 40 g päevas) menüü võib raskendada oluliste mineraalainete (raua, tsingi, kaltsiumi) omastamist, sest kiudained seovad neid mineraalaineid ja moodustuvad soolad, mis väljutatakse organismist. Kiudainetega toidulisandeid võttes jälgi, et ei annustaks üle, ja joo palju vedelikku.
Tervislikud muffinid marjade ja seemnetega. 4 inimesele, 12 väikest muffinit. 1 muffin umbes 75 kcal. Valmistamise aeg 30 min.
½ pakki 250 g muffini jahu, valmissegu. Ökotoode.
75 g gheed (selitatud võid). või oliiviõli  100g = 112kcal.
Kuigi paki peal on ette nähtud, et panna võid, siis soovitan kasutada oliivi õli või gheed.
1 sl külmutatud või värskeid marju
1 sl päevalille vm seemneid vastavalt maistele.
1 sl hakitud pahkleid, mandlilaaste või kookoshelbeid peale raputamiseks.
1 sl õunaäädikat.
125 ml piima või mandlipiima
Mina asendasi osa piimast Kreeka joguritga, sest mul hetkel polnud kodus rohkem piima.
Valmistamine vastavalt pakil toodud juhendile.
Üldiselt on vaja valmisegule lisada kergitusainet. Mina lisasin õunaäädikat nagu oli retseptis, sulatatud gheed, 2 sl marju ja 1 sl päevalilleseemneid.
Küpsevad umbes 20 -25 min.

Tänu sellele, kui kasutate või asemel gheed, on kalorite kogus ühe portsjoni kohta 7 x väiksem. Ghee on samuti tervislikum kui või, sest kuulub nö heade rasvade hulka, mis aitavad organismil lõhustada teisi rasvu. Gheed toodetakse ka Eestis ja turult või ökopoodidest on võimalik seda osta.
Peale raputasin enne ahju panemist kookoshelbeid, hästi sobivad ka hakitud pähklid või mandlilaastud.
Muffini taina võib muidugi ka ise teha, aga kuna praegu on saadaval häid öko segusid, siis valmistasin sellest.
Karulaugu pesto piiniapähklite ja parmesani juustuga. Kliendi retsept, mulle toodud proovimiseks. Sobib süüa nii Ciabatta saia kui ka musta leivaga.
Koostisained.
Täpsed kogused pole paigas, seda on paras teha silma järgi. Selge see, et karulauku on kõige rohkem ja teisi koostisained 1 - 2 sl.
Kausitäis või paar peotäit karulauku. Pesta ja kuivatada salativurris.
1-2 sl piiniapähkleid või ka pekaanipähkleid
50 - 100 g riivitud parmesani juustu
1-2 sl extra virgin oliiviõli. Õli võib panna ka rohkem, kes soovib õlisemat.
Panna koostisained blenderisse või köögikombaini ja purustada peeneks. Pähklid ja seemned võib hakkida ise noaga peeneks, siis jäävad tükid ühtlasemad.
Valiminud segu panna purkidesse ja säilitada külmikus.
Kuna karulauk on ise üsna vänge maitsega, siis paremasin juust just mahendab tema maitset.
Määrida leivale, Ciabattale ja hommikusöök ongi valmis.

Lihtne hispaaniapärane hommikusöök.
Röstitud täisterasai või ciabatta sai ise tehtud värske tomatikattega.
Selline hommikusöök, kiire ja kerge on tavapärane toit Hispaanias.
Vaja on:
1-2 viilu täisteraröstsaia või ciabattat.
1 suurem või keskmine tomat.
Soola, pipart, kes soovib võib lisada 1 tl kuivatatud punet või 1 purustatud küüslaugu küüne ning 1 tl oliivi õli (1 suurema tomati kohta).
Valmistamine on väga lihtne.
Pese tomat ja riivi ära. Katsu riivida nii, et tomati kõva südamik ja nahk jäävad pärast alles sulle riivimisel käe alla. Sega juurde värskelt jahvatatud sool ja pipra ja soovi korral lisa purustatud küüslauk, kuivatatud pune, oliivi õli.
Sellel ajal kui riivid rösti saiad. Lisa saiale segu ja söök ongi valmis.
Sellist segu võid endale valmis teha suuremast kogusest tomatitest. Mina tegin endale valmis umbes poolest kg tomatitest mis hakkasid käest ära minema. Paned segu purkidesse ja külmikusse ning saad mitu päeva seda kasutada. Samuti saad seda segu lisada suppide, kastmete ja köögiviljaroogade sisse. Tomat teeb söögi mahlaseks ja annab hea maitse ning aitab.
Kes tahab toekamat sööki võib lisada peale veel näiteks kodujuustu. Mina söön koos kodujuustuga.

Tervislik ja naturaalne jäätis hommikusöögiks.
Toon ära kaks head ja tervislikku jäätiseretsepti. Võite alati teha ise jäätist, seda eriti suvel ja sügise alguses kui meil on puuviljahooaeg. Jäätis seisab sügavkülmikus ja saate seda süüa veel ka mõne kuu pärast.
Jogurti-puuviljajäätis.
Koostisained:
Jogurt. Võib olla kas maitsestamata või vanillimaitsega. Samuti sobivad: Kreeka, bio-, rasvavaba jogurt.
Viilutatud puuvilju. Hästi sobivad kiivi, maasikad, mustikad.
Valmistamine.
Lisa vormi õhuke kiht jogurtit, seejärjel lisa viilutatud puuviljad. Kui soovid, et jäätis näeb välja efektsem, siis pane need jogurti sisse nii, et nad paistaks hiljem jogurtist läbi. Lisa veel jogurtit kuni vorm on täis. Võid puuviljadest sättida ise mustreid, et need jääksid ilusasti näha. Kui sul on olemas puust pulgad siis pane need jogurti sisse nii, et need jääksid keskele.

PS. Mina ei leidnud väikeseid jäätisevorme kuhu jäätist niimoodi teha, et panna kihid. Asja ajavad ära ka fooliumist väikesed küpsetusvormid. Saadaval suuremates supermaketites või hulgiladudes. Väiksemates vormides on  tulemus ilusam. Pane jäätised sügavkülma vähemalt 6 tunniks või hoia üleöö. Söömiseks võta jäätised vormist välja. Kui soovid võid neile peale puistata küpsisepurusid või müslit. Sellisel juhul on kaloreid aga juba palju rohkem. Samas hommikul võib süsivesikuid süüa, siis on päeval energiat ning päeva jooksul jõuab organism need ära kulutada.

Kogus mitmele inimesele sõltub sellest mis kogusest jogurtist jäätise valmistasite. Ühe portsjoni kalorid sõltuvad samuti sellest kui suured on jäätisevormid ja millisest jogurtist jäätise valmistate. Igal juhul on selles jäätises vähem kaloreid kui poest saadavatel jäätistel. Võite vaadata, et iga jäätis on vähemalt 260 kcal mis poes on saadaval. Selle saate teha aga oma maitse järgi ja puhastest toorainetest ilma säilitusaineteta. Ja te oletegi maailma coolim ema kui annate oma lastele hommikusöögiks jäätist.
Arbuusi-kiivi jäätis.
Koostisained.
¼ tassi vett
2 sl pruuni suhkrut. Suhkru ja vee asemel võib kasutada agaavi siirupit.
3 tassi ilma seemneteta arbussi, kuubikuteks tehtud
8 kiivit
Valmista väikeses kastrulis siirup veest ja suhkrust. Siirup on valmis kui suhkur on sulanud. Võid siirupina kasutada ka agaavi siirupit. Valmista blenderis arbuusist ja 1 sl siirupist ühtlane segu. Jaga arbuusi segu ühtlaselt jäätisetopsidesse. Võid segu jagada nii, et topsides oleks 2/3 arbuusi segu. Pane arbuusi seguga topsid sügavkülma 2 tunniks. Seejärel tee blenderis segu kiividest ja ülejäänud siirupist (2-3 sl) segu. Vala kiivisegu jäätisetopsidesse arbuusi segule peale. Pane segu sügavkülma vähemalt 3 – 4 tunniks või hoia üle öö. Ongi valmis magus hommikusöök
Minu jäätised said sellised suured nagu allpool pildidl, sest ei leidnud Eestist jäätise vorme. Kasutasin lihtsalt väikseid papist kohvitopse, et oleks hea neid hiljem ümbert ära rebida. Maitsel siiski vahet ei ole, mugavam oleks siiski väiksemat pulga otsast süüa :). 
Mozzarella juust tomatiga.  1 inimesele. 1 portsjon ca 245 kcal. Valmistamise aeg 5 min.
Koostisained.
100 g Mozzarella juustu

1 keskmine tomat
soola, pipart, värskelt hakitud peterselli või bsaiiliku lehti.
Valmistamine.
Viiluta mozzarella ja tomat. Maitsesta tomat vähese soola ja pipraga. Serveeri juustu ja tomati viilud taldrikule ja raputa peale maitserohelist.

"Omlett" - hispaania või itaalia singiga.
4 inimesele. Üks portsjon ca 325 kcal.
Pühapäeva või laupäeva hilisemaks hommikusöögiks (brunch) soovitan midagi tugevamat, näiteks omletti. Kuidas omletti valmistada teab ilmselt igaüks, see on siin tegelikult tagurpidi omlett, sest singile on lisatud munasegu. Sink ja sheddari juust on selleks, et saada söögile head maitset.
Koostisaineid 7.
2 muna
4 viilu hispaania või itaalia vinnutatud sinki (Jamon Serrano või prosciutto't pancetta't)
1 väiksem sibul
100 g kõva cheddari juustu või muud kõva maistega juustu (võib olla ka parmesani juust)

2 sl piima või vett
soovi korral 4 -5 kirsstomatit.
1 värske peterselli oks, maitseks ja kaunistuseks
2 sl extra virgin oliiviõli praadimiseks

Valmistamine.
Lase õli pannil kuumaks ja pruunista sibul 1-2 min jooksul. Lisa puruks rebitud singiviilud ja pruunista kiirelt sink, et see muutuks krõmpsuks.
Lisa lahtiklopitud munad, millele on lisatud 2 sl vedelikku. Kuumuta mõni minut kuni munasegu hakkab hüübima. Lisa peale riivitud sheddari või parmesani juustu või murenda juust peale. Soovi korral lisa valmimise lõpus peale kirsstomateid või kuivatatud lehtsalati lehti. Peale jahvata soola ja pipart. Kuivatatud salatilehed annavd mõnusa kõrmpsu söögile juurde.
Hommikusöögid maapähklivõiga. Kalorid sõltuvad tortillast ja maapähklivõi kogusest mida kasutate ja lisanditest.
1. Tortillad maapähklivõi ja puuviljadega
Kasutage kindlasti öko maapähklivõid mis on käsitsi valmistatud. On olemas ka Eesti käsitöötoodangut.
Vaja läheb.

1 viil täisterajahust tortillat. Selle asemel võib kasutada kas riisist vmt tortillasid või muid leibu, saiu.
2 tl maapähklivõid.
Soovi korral marju või puuviljaviile, näiteks banaani. Võib panna ka rosinaid.
Lõika tortilla pooleks. Määri maapähklivõi tortilladele, lisa puuviljad või marjad või banaani viild. Keera rulli või murra pooleks.
Maitseb hästi ja annab päevaks piisvalt energiat, kuid on süsivesikute pomm. NB! jälgige, et pärast päeva jooksul süsivesikutega liiale ei lähe ja rohkem saiatooteid, kooke ja magusaid toite sellel päeval ei sööks. Õhtusöögiks sobib siis supp või kergem salat.

2. Õunaamps maapähklivõi, pistaatsiapähklite ja kuivatatud marjade või rosinatega.
Koostisained.
Võib kasutada ükskõik mis sorti õunu, soovitav muidugi kodumaine õun.
2  väiksemat õuna
2 sl maapähklivõid
1 sl kuivatatud mustikaid või muid marju või rosinaid
2 tl hakitud psitaatsiapähkleid
Valmistamine.
Pese õunad. Lõika õunal ära alumine ots kus on olnud õis nii, et õun püsib püsti. Lõika õun viiludeks, kolmeks osaks. Määri igale viilule peale maapähklivõid (umbes  ½ sl ühele viilule). Puista peale kuivatatud marju ja kui soovid soolast maitset, siis teisele viilule hakitud pistaatsiapähkleid. Pane pooled kokku ja ongi valmis. Sobib hästi nii hommikusöögiks kui vahepealaks enne lõunat lapsele kooli kaasa panemiseks ja endale tööle vahepalaks.
Valmistasin ise ühest Eesti tootest millel olid juba pähklid sees ja natuke soolakas, lisasin peale mõned väikesed kreeka pähkil tükid. Oma õunast tehtud ampsust ma veel pilti ei teinud kuna õun polnud väga kaubandusliku välimusega.

Vaata magustoite, kooke ja küpsetisi siit
Chia puding marjadega. 2 portsjonit. 1 portsjon 125 kcal. Valmistamise aeg 10 min.
Koostisained.
200-300 g  maitsestamata Kreeka jogurtit või muud naturaalset maitsestamata biojogurtit
2 sl Chia seemneid
2 sl külmutatud või värskeid marju. Külmutatud marju ei pea enne ülesse sulatama.
Soovi korral 1 sl Agaavi siirupit.
Peale raputamiseks sobivad mandlilaastud, küpsisepurud.
Valmistamine.
Sega jogurt ja Chia seemned ja soovi korral natuke siirupi.  Tõsta segu klaasidesse või kaussi pane külmikusse ja jäta üleöö seisma.
Puding on valmis hommikuks, kui seemned on paisunud. Sobib söömiseks paari järgmise päeva jooksul. Lisa peale marjad ja raputa mandlilaaste või küpsisepurusid. Lisa enne söömist peale veel mõned värsked mündilehed. Marjade asemel sobib ka toormoos.
Omlett vokitud köögiviljdega. 1 portsjon 215 Kcal.
Koostisained.
1 muna
1 sl piima
1 sl riivitud Parmesani juustu
2 sl extra virgin oliiviõli
3-4 küüslaugu küünt (koorimata)
2 varsselleri vart
5-6 kirsstomatit
Maitseks tüümiani, rosmariini või punet.
Soola ja pipart.
Valmistamine.
Kui sul on üks pann, siis valmista köögiviljad enne.
Pese köögiviljad ja lõika sellerivarred ja 1 cm pikkusteks juppideks.
Lase õli pannil kuumaks ja lisa pannile esmalt koos koorega küüslauk ja seller. Kuumuta umbes 5 min aeg ajalt segades. Lisa tomatid ja raputa peal maitseaineid ning kuumuta veel 3-4 minutit. Jälgi, et tomatid ei läheks katki ja liiga pehmeks. Tõsta köögiviljad köögipaberiga kaetud taldrikule ja kata köögipaberiga, et liigne õli välja saada.
Valmista omalett.
Klopi muna kergelt lahti ja lisa piim ning klopi vahusemaks. Lisa segu kuumale pannile ja küpseta madal kuumusega kaane all umbes 4-5 min. Tõsta kaan pealt ja puista peale juust ja jahvata soola ja pipart. Nüüd võid pliidi välja lülitada. Tõsta omleti üks pool teisele peale ja tõsta taldrikule. Serveeri koos köögiviljadega. Kõrvale sobib Ciabatta.


Pühapäeva hommikuks.
Pošeeritud munad. Variant I
Lisandiks praetud suvikõrvits tomatiga.
2 inimesele. Valmistamise aeg 25 min.
Midagi pidulikumat pühapäeva hommikuks.
Koostisained.
4 toasooja muna. Ühe portsu kohta 2 muna
2 sl õuna-, veni- või lihtsalt äädikat
1 keskmine suvikõrvits
2 keskmist tomatit
4 keskmist küüslaugu küünt. Ei ole vaja koorida.
3 sl extra virgin oliiviõli
2 sl äädikat või õunaäädikat
2 tl röstitud kõrvitsaseemneid
soola pipart, 1 romsariini oks, maitserohelist: tilli, peterselli või basiiliku lehti.
Valmistamine.
Pese köögiviljad. Lõika suvikõrvits 1 cm jämedustes viiludeks. Kui on liiga paks suvikõrvits siis lõika viilud sektoriteks.
Lase pann kuumaks ja pane õli pannile. Kui õli on kuum, lisa küüslauguküüned, rosmariini oksake ja kuumuta neid 1-2 min õlis. Lisa pannile suvikõrvitsa viilud. Prae suvikõrvitsat ca 2 min ühel poolt. Keera suvikõrvitsa viilud ringi ja seejärel lisa pannile sektoriteks lõigatud tomativiilud. Prae koos tomatiga ca 2-3 min.
Tõsta segu pannilt taldrikutele ja jahvata peale soola ja pipart. Kaunista maitserohelisega ja puista peale kõrvitsaseemneid.
Munade valmistamine.
Lase vesi keema, lisa äädikas ja pane vesi keerlema. Kõige paremini tuleb välja pulgaga või lusika varrega mis on ümar. Kui vesi keerleb, löö munakoor katki ja lase muna ühe poole sisse. Lase kooreta muna ettevaatlikult võimalikult lähedal keevasse keerlevasse vette. Vajadusel lisa lusikaga veele keerlemiseks hoogu juurde. Lisa teine munad. Peamine on jälgida, et vee keerlemine ei lõppeks ja vajadusel lisa lusika varrega hoogu juurde. Keeda muna 2 kuni maksimaalselt 3 minutit. Korja munad järjest vahukulbiga välja ja pane käterätile või lamedale sõelale nõrguma, et vesi ei jääks serveerimistaldrikule. Keeda mune 2 kahupa. Korraga 4 muna keeta on keeruline.
Serveeri munad suvikõrvitsa ja tomati juurde.
Head isu!

Seesamileivake Serrano singi ja määrdejuustuga. 2 portsjonit. 1 leib 55-65 Kcal. Sobib ka pidulikuks puhkus. Valmistamine 5 min.
Koostisained:
2 seesamiseemnetega näkileiba (või muud näkileiba).
2 viilu Serrano sinki või muud õhukeseks lõigatud Vahemeremaade sinki.
3 kirsstomatit
Balsamico kreemi
Värskelt jahvatatud musta pipart
Peterselli oksake.
Valmistamine.
Määri leibadele õhuke juustukiht. Pane ilusasti peale singiviilud. Sektoriteks lõigatud tomatid. Jahavata peale musta pipart, nirista balsamico kreemi. Valmis ongi!
Väga lihtne hommikusöök. Jälle minu lemmik seemaileivake, peale natuke naturaalselt kitsepiimast määrdejuustu (võib olla ka mingi muu naturaalne toorjuust), viil Serrano sink, mõni kirsstomat, maitseks balsamico't peale jahvatatud värsket musta pipart ja mõni peterselli oksake. Lihtne, maitsev toitev!

Pühapäeva hommikuks.
Pošeeritud munad.
Varinat II teraleib oliivi-kappari kattega.
2 inimesele. Valmistamise aeg 25 min.
Midagi pidulikumat pühapäeva hommikuks.
Koostisained.
4 toasooja muna. Ühe portsu kohta 2 muna
2 sl õuna-, veni- või lihtsalt äädikat
Koostisained leivakattele.
2 sl musti kivideta oliive
2 sl kappareid
4 küüslaugu küünt
2 sl extra virgin oliiviõli
1 sl sidruni mahla
soola, pipart
2 viilu teraleiba, või ciabatta saia
Munade valmistamine.
Lase vesi keema, lisa äädikas ja pane vesi keerlema. Kõige paremini tuleb välja pulgaga või lusika varrega mis on ümar. Kui vesi keerleb, löö munakoor katki ja lase muna ühe poole sisse. Lase kooreta muna ettevaatlikult võimalikult lähedal keevasse keerlevasse vette. Vajadusel lisa lusikaga veele keerlemiseks hoogu juurde. Lisa teine munad. Peamine on jälgida, et vee keerlemine ei lõppeks ja vajadusel lisa lusika varrega hoogu juurde. Keeda muna 2 kuni maksimaalselt 3 minutit. Korja munad järjest vahukulbiga välja ja pane käterätile või lamedale sõelale nõrguma, et vesi ei jääks serveerimistaldrikule. Keeda mune 2 kahupa. Korraga 4 muna keeta on keeruline.
Oliivi-kapparikatte valmistamine.
Koori küüslauk ja purusta küüslaugu pressiga.
Loputa ja nõruta oliivid ja pane väiksemasse kaussi.
Nõruta kapparid ja pane oliividega kokku. Lisa juurde purustatud küüslauk, oliiviõli ja sidruni mahl. Purusta segu köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks seguks. Võib teha ka kahvliga, siis jäävad suuremad tükid. Kasttele lisab vürtsi, kui lisada veel 1-2 anšoovise fileed.
Rösti leib või sai. Pane peale oliivi-kapparikate ja serveeri koos munadega. Kõrvale sobib mõni viil sõira või lahjem mitte väga tugeva maistega juust. Samuti kodujuust, avokaado või mõned kirsstomatid.

Ricotta kohupiim. Kirsside, inka- või muude marjadega, seemnetega kohupiima sai.
2 inimesele. 1 portsjon ca 255 kcal. Valmistamise aeg 10 min.

Koostisained.
2 värske koduse rosina või muu saia viilu. Võib kasutada ka Belgia vahvlit, küpsist, korvikest vmt.
100 g ricotta kohupiima

2 sl maitsestamata Kreeka jogurtit 10%
mõned värsked marjad või külmutatud marjad või rosinad
1 tl seemneid saia kohta või 2 Kreeka pähklit
Valmistamine.
Sega riccota kohupiim ja jogurt. Tõsta saiaviilule suur lusikatäis segu ja pane peale kaunistuseks marju.
Soovi korral küpseta saiu ahjus 5 - 7 min grillirežiimil. Söö soojalt.
Kes soovib natuke magusat võib niristada saiale 1 tl mett või stevia või agaavi siirupit.
Aluspõhjana millele riccota kohupiima lisada saab kasutada erinevaid asi. Ciabatta sai, täistera sai, küpsised, tortillad, riisileivad ja näkileivad. Soovitav on kasutada mitte valgest jahust tooteid vad tumedast ja pigem teratooteid.
Papia ja vaarika maius kaerahelvestega. 4 portsjonit. Valmistamise aeg 15 min. Üks portsjon 115 Kcal.
Koostisained.
3 spl jämedaid kaerahelbeid
1 sl päevalilleseemneid (röstimata)
1 sl sarapuupähkleid
¼ papaiat
100 g vaarikaid
1 sl või umbes 100 gr naturaalset maitsestamata jogurtit.
1 näpuotsatäis jahavatatud kaneeli
8 tl agaavi siirupit. Agaavi siirup on valmistatud kaktusest (Agave) ning on tervislik magus aseaine suhkrule ja ka meele. Samuti on madala glükeemilise indeksiga ja madala kalorsusega. Soovitav kasutada ka muudes toitudes magususe lisamiseks.
Valmistamine.
Pese vaarikad ja kuivata. Jäta pooled vaarikad reservi kaunistamiseks ja hõõru teine pool puruks pooles osas agaavi siirupis.
Peenesta kaerahelbed, kaneel, päevalilleseemned ja sarapuupähklid hakklihamasinas või köögikombainis. Ära peenesta neid pulbriks, segu peab jääma hakitud.
Koori papaia, eemalda seemned ja tükelda kuubikuteks.
Võta 4 magustoidu kauss, topsi või purki ja hakka valmistatud toitained vaheldumisi kihtidena sinna panema. Esmalt pane põhja kiht kaerahelveste, päevalilleseemnete, sarapuupähklite segu. Seejärel lisa hõõrutud vaarikate ja agaavi siirupi segu, seejärel kiht papaia tükke, siis lisa kiht jogurtit. Kõige peale pane kiht terveid vaarikaid ning lõpuks vala peale ülejäänud agaavi siirup.
Maitseb väga hästi. Sobib hommikusöögiks, vahepalana või õhtuooteks. Viib ära magusa isu, samas on kerge seedida ja tervislik. Võite teha valmis mitu portsjonit, panna need külmikusse ja siis süüa ülejäänud järgmistel päevadel. NB! Ärge liiale minge ja sööge korraga ikka ainult üks portsjon. :)
Puder puviljade, rosinate ja meega.
10 min, kogus, 2 inimesele, üks portsjon ca 204 -280 Kcal.

125 g neljavilja- või kaerahelbeid
250 ml (1 tass) piima, võib kasutada ka kookose, riisi, soja või mandlipiima
2 sl rosinaid
1 banaan või õun või 3 ploomi või 1 sl 
10 tk Goji marju (soovi korral)
1/2 tl mett (soovi korral, lisada juba jahtuvale pudrule enne söömist)
1/2 tl jahvatatud kaneeli (soovi korral maitseks).
Keeda puder nagu ikka ja lisa keemise ajal rosinad. Pudru valmimise lõpus lisa tükeldatud banaan või muid tükeldatud puuvilju või marju. Üldiselt teevad rosinad ja puuvili pudru isegi magusaks, samuti see kui kasutate mingit muud piima mitte lehmapiima, seetõttu ei ole vaja magustamiseks midagi lisada. Soovi korral võib lisada pudrule siiski natuke mett, siis kui puder on pandud juba taldrikule jahtuma.
Kuna kaerahelbed on kaloririkkamad, siis ühes portsus sisalduvate kalorite kogus on natuke erinev. Maksimum Kcal on toodud kaerahelbe pudrule koos meega ja lehmapiimaga. Teise piimad annavad vähem Kcal, kui need on ilma suhkruta.
Goji marjad on mõeldud toidu rikastamiseks, et toit sisaldaks erinevaid toitaineid.
Kiluvõileib munaga. Nädalalõpu hitt hommikusöögiks.  Kokku 2 võileiba ca 300-330Kcal.
Kiluvõileb munaga on hea valik, et kõht püsiks täis pikemalt antud valiku korral, on söödud 6-7 erinevat toitainet ühe toidukorraga ja nendeks on: täistera rukkijahust leib päevalille seemnetega, katteks kitsepiima määrdejuust, kilufileed ca 4-6 tk, keedumuna, lisandiks roheline salat. Kõrvale sobib hästi roheline tee, millele soovi korral on lisatud 1/4  tl mett.
Kama rosinate ja Goji marjadega. 1 portsjon 200ml 200 kcal.
Väga hea, lihtne ja kiire hommikusöök on kama. Valmistamisjuhend on iga paki peal olemas.
ca 200 ml kefiiri või petti.
3 tl kamajahu. Segada läbi, soobitav on lasta ca 5-10 min seista kui on aega, siis on maitsvam.
Paki peal olevas kasutusjuhendis on soovitatud lisada 3tl suhkrut, kindlasti pole nii palju seda vaja. Soovitan suhkru asemel lisada 1 tl mett (väike mee teelusikatäis on piisav). Veel võite lisada kamasse, 10 goji marja (rohkem pole neid päevas soovitav süüa). Selleks, et söögikord oleks vaheldusrikkam võiks lisada 1 dessertlusikatäie rosinaid või 1/2 tükeldatud banaani või marju. Suvel värskeid ja talvel külmutatud marju. Kui marjad on suhkruga, siis ärge enam magusta lisage.

NB! Ärge kasutage marjade asemel moosi või kompotti. Moosid ja kompotid sisaldavad väga palju suhkrut.

Ciabatta sai röstpeedi hummuse ja hõrgu kitsepiimast hallitusjuustuga.
1 portsjon. Valmistamise aeg 10 min ca 260 kcal.
Vaja läheb: värsket kiviahju ciabatta saia, röstpeedi hummust, rohelist salatit, kitsepiimast hallitusjuustu võib olla ka mozzarella juust kes kitsepiima juustu ei taha. 1 keskmine tomat ja 1 väike kurk. Balsamico kreemi.
Valmistamine. Lõika pikast ciabatta saiast umbes pöidla ja nimetissõrme vahele mahtuv tükk ja seejärel lõika see pikuti pooleks ning rösti 2 min.
Määri ciabattale hummust, lisa roheline salat ja umbes poole sõrme paksune kitsejuustu viil. Kõrvale viiluta värske kurk ja tomat. Maitsesta kurk ja tomat soola ja pipraga, raputa peale natuke kuvatatud oregano't (punet). Lisa kitsejuustule ja kurgile ning tomatile natukene balsamico kreemi. Balsamico kreem on mahedam kui balsamico äädikas. Ja ongi valmis mõnus, ülimatsev ja tervislik hommikusöök.Võib kasutada ka muud saia, aga just kiviahju ciabattaga mis on oliividega on selle maitse just eriti hea.

Head isu!

Wellness Studio OÜ   Narva mnt 7 Tallinn 10117  tel + 372 5818 2856   e-post: info@wellness-studio.ee
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Pусский
  • Esileht
  • Teenused
    • Tselluliidiravi kehahooldus POWERShape
    • Kaalu alandamine lipolaseriga
    • LED valgusteraapia
      • Valguse toime
    • Näojooga
    • Füsioteraapia. Füsioterapeudi vastuvõtt.
    • Pressoteraapia lümfidrenaaž
    • Treening vibroteraapia seadmel
    • Gua Sha massaaž
    • Kollageeni näohooldus RF-lifting
    • Tui na massaaž
    • Kupumassaaž
    • Tooted
      • Šungiidist tooted
      • Poolvääriskivist massaažiroller
    • Nõuandeid kaalust alla võtmiseks
    • Toitumisnõustaja vastuvõtt
    • Orgoontekk - energia taastamiseks
  • Tooted
    • Šungiidist tooted
    • Poolvääriskivist massaažiroller
    • Ravimuda Hiiumaalt
  • Hinnad
  • Pood
  • Broneeri aeg
  • Kursused
    • Näojooga
  • Kutsu meid külla
  • Blogi
  • Ilunipid
    • Näo- ja kehahooldus
    • Juuste hooldus
    • Toidud ilu heaks
  • Retseptid
    • Ideed hommikusöögiks
    • Smuutid
    • Salatid
      • Puuviljasalatid
    • Snäkid ja suupisted
    • Supid
    • Köögiviljaroad
    • Kanaroad
    • Mereannid
    • 30 min retseptid
    • Praed ja liharoad
    • Koogid, küpsetised ja magustoidud
    • Toite pidupäevaks
    • Nõuandenurk
    • Vitamiinivesi ja kombucha
    • Ideed hommikusöögiks
  • Ruumi rent
  • Uudised
  • Kontakt
  • Püsiklient
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Pусский