Wellness Studio OÜ

  • Esileht
  • Teenused
  • Tooted
  • Hinnad
  • Pood
  • Broneeri aeg
  • Kursused
  • Kutsu meid külla
  • Blogi
  • Ilunipid
  • Retseptid
  • Ruumi rent
  • Uudised
  • Kontakt
  • Püsiklient

Köögiviljaroad

Retseptid

  • Ideed hommikusöögiks
  • Smuutid
  • Salatid
  • Supid
  • Köögiviljaroad
  • Kanaroad
  • Mereannid
  • Pearoad
  • Koogid, küpsetised ja magustoidud
  • Jõuludeks
  • Nõuandenurk
  • Retseptid
  • /
  • Köögiviljaroad

Lihtsad retseptid köögiviljadest. Köögiviljaroad.

Lihtsad retseptid köögiviljadest, mida saab kiiresti valmistada perele. Toite võib teha rammusamaid, lisandiks panna liha, kala, aga võib teha ka lahejamalt. Samuti sobivad toidu veganitele, kui lisandina liha ei kasuta.

Täidetud Uchiki Kuri kõrvits. Mahetoode.
Portsjonite arv sõltub kõrvitsa suurusest. Väikesest kõrvitsast saab 2 portsjonit. Retsept on väikese kõrvitsa kohta. Valmistamise aeg 1 tund. Ettevalmistusaeg 20 min.
Koostisained.
1 väike Uchiki Kuri kõrvits
200 g veisehakkliha
1 keskmine sibul

2 - 3 küüslaugu küünt 
½ purki valgeid konservube
3 sl oliiviõli
1-2 sl hakitud peteselli
1 sl seedripähkli seemneid (röstitud ja jämedalt hakitud).

Valmistamine.
Pane ahi sooja ja kuumuta 200C˚.
Pese Uchiki Kuri kõrvits ja lõika pooleks. Kuna selle kõrvitsa koor läheb küpsedes pehmeks ja on söödav, siis ei ole vaja seda kõrvitsat koorida. Lõika kõrvist pooleks või neljaks sektoriks. Võta supilusikaga välja seemned ja sisu, et jääksid süvendid. Pane kõrvitsa pooled või sektorid lihtsalt ahjuvormi ja ahju küpsema 200C 
˚. Kõrvitsat on vaja küpsetada 40-45 min, sõltub ahjust.
Koori ja tükelda sibul ja küüslauk. Lase õli pannil soojaks ja samal ajal kui kõrvits ahjus küpseb pruunista pannil sibul ja küüslauk. Hauta neid kaane all õlis umbes 5 min, kuni sibul ja küüslauk muutuvad klaasjaks, ära lase kõrbema minna. Seejärel lisa sibula, küüslaugu segule hakkliha. Murenda see kas käte vahel pannile tükikesteks või pane pannile ja tükelda puidust pannilapidaga, nii, et ei jääks pudi vaid parajad tükid. Kui hakkliha on pruunistunud (ca 15 min), lisa oad. Seejärjel maitsesta segu soola ja pipraga. Hauta segu pannil veel umbes 10 min. Võid kasutada ka enda varem leotatud ka keedetud ube, kui ei soovi konservube kasutada.
Kui hakkliha segu on valmis, tõsta see vahukulbiga pannilt eraldi kaussi, et ei tuleks liiga palju rasva kaasa.
Selleks ajaks peaks valmis olema ka kõrvitsad. Tõsta need koos ahjuvormiga välja, raota või jahvata kõrvitsa poolikutesse natuke soola ja lisa poolikute sisse hakklihasegu. Raputa peale hakitud pähkleid ja pane veel ahju küpsema umbes 10 minutiuks, et kõik oleks ühtlaselt soe.
Serveeri soojalt, võid peale jahvatada veel musta pipart ning puista peale hakitud peterselli. Süüa saab vabalt noa ja kahvliga järjest servast lõigates, ja koore võib samuti ära süüa. 
Toitumisalane teave:
1 tass keedetud, kuubikuid sisaldab:
Kalorid: 79,95Kcal
Valku: 1,82 g
Süsivesikud: 17,94 g
Kiudaineid: 5,74 g
Kaltsiumi: 28,7 mg
Rauda: 0,67 mg
Kaaliumi: 895,85 mg
Folaati: 57,40 mcg
Vitamiini A: 7,291,85 (ühikut)
Mis on Uchiki Kuri kõrvits võid lugeda siit: https://en.wikipedia.org/wiki/Red_kuri_squash

Suvikõrvitsa lihahautis.

4 inimesele. Koostisaineid 3 koos maitseainetega 8 Üks portsjon 295 kcal. Päritolumaa Türgi. Ettevalmistusaeg 15 min. Valmimise aeg 40 min.
Koostisained.
300 g veisehakkliha
2 keskmise suurusega suvikõrvitsat
4 küpset, tihke viljalihaga suuremat tomatit
2 keskmist või 4 väiksemat kartulit
1 keskmine sibul
2 küüslaugu küünt (kui ei söö, siis pole vaja panna)
4 sl extra virgin oliiviõli

1 sl värsket peterselli (hakitud)
½ tl vürtsköömneid
¼ tl riivitud muskaatpähklit (soovi korral, annab parema maitse)
soola, pipart, soovi korral röstitud seedrimänni seemneid (piiniapähkleid) või muid seemneid.

Valmistamine:
Kuumuta ½ õli suurel pannil keskmiselt kuumaks, lisa hakitud sibul, ja küüslauk, ja vürtsköömned, hauta maitseaineid õlis vaiksel tulel umbes 8 min. Pane hakkliha tükikesteks tehtult pannile, suurenda kuumust ning pruunista hakkliha kõrgel kuumusel umbes 5 min. Pese ja koori tomatid ning lõika kuubikuteks. Lisa tükeldatud tomatid hakklihale, maitsesta segu soola ja värskelt jahvatatud pipraga, puista peale hakitud petersell. Hauta segu pannil madalal kuumusel 25-30 min. Võib katta kaanega ja vajadusel lisa natuke juurde vett, et segu ei jääks kuivaks. Pese suvikõrvitsad ning lõika neist 1 cm paksused viilud, vajadusel poolita viilud, kui on liiga suured suvikõrvitsad. Kuumuta ülejäänud õli teisel pannil ja pruunista suvikõrvitsad mõlemalt poolt ca 3 min. Maitsesta suvikõrvits soola ja pipraga ning lisa hakkliha – tomatisegusse. Sega toit kergelt läbi ning serveeri taldrikutele. Lisa kaunistuseks petersellioksake.
Seemneid võib lisada peale soovi korral ja röstitud kujul annavad parema maitseelamuse.
Mõnusaid lihtsaid köögivilijatoite leiad veel minu e-kokuaraamatust siit.

Aurutatud lillakapsas tilli-sinepi kastmega.
4 portsjonit, 325 Kcal. Valmistamise aeg 15 min. Päritolumaa Hispaania.
Koostisained.
1 keskmise suurusega värske lillkapsas
4 keskmise suurusega kartulit
Koostisained kastme jaoks.
4 spl värsket hakitud tilli
10 sl Extra Virgin oliiviõli
2 sl sinepit (soovitav Dijon’i sinep)
3 sl õunaäädikat
1 sl suhkrut, natuke soola ja värskelt jahvatatud pipart.
Valmistamine.
Lõika sektoriteks pestud ja vajadusel kooritud kartulid. Eralda lillakapsa õisikud. Aseta lillkapsad vartega allapoole ja kartulid aurutaja sõelale. Lase vesi keema, lisa veidi soola ja aseta sõel keeva vee kohale. Kata pott kaanega ja auruta lillkapsast ja kartuleid 5 minutit. Tõsta pott tulelt ja eemalda kaas potilt siis kui auru enam ei tule. Umbes 5 minuti pärast. Tõsta lillkapsas ja kartulid koos sõelaga aurutuspotist välja ja aseta koos sõelaga taldrikule või mõne muu anuma kohale nõrguma, et vesi alt välja valguks.

Kastme valmistamine.
Haki värske till peeneks. Sega kokku suhkur, sool, pipar, sinep ja õunaäädikas. Sega hästi kuni suhkur ja sool on lahustunud. Seejärel lisa vaikselt niristades õli samal ajal kastet vispliga segades. Klopi kaste hoolikalt vispliga läbi kuni see on emulsiooni taoline ühtlane mass. Lõpuks lisa hakitud till. Serveeri lillkapsas ja kartul ning nõruta peale kaste. Kõrvale võid serveerida kas kanafileed või kalafileed. Tilli võid hoopis riputada hiljem toidule, kui on pere neid kes tilli ei söö, siis saavad nad kastet ka ilma tillita nautida.
Pildid üleval on eile valmistatud toidust. Jammi, söök oli järjekordselt väga maitsev ning kaste mõnusalt vürtsikas ja pikantne. Samas hästi kerge, kui kogusega üle ei pinguta, siis kerge seedida. Selle kogusega kastet valmistades jäi minul seda umbes pool alles järgmiseks korraks. Mina lisasin toidule kõrvale veel pruunistatud kanakintsu tükikesi, mis mul olid mõned päevad varem juba maitsestatud ja külmikus natuke laagerdunud ning mille ma lillkapsa hautamise ajal kiirelt pannil ära pruunistasin.
Juustu- ja spinatikook. 8 inimesele. Minu lemmik pühadepirukas.
Valmistamise aeg kokku umbes 2 h. Kaolreid on ¼ tükis vähemalt 400 kcal.
Tainas:
115 g võid
225 g jahu
1/2 tl sinepipulbrit
1/2 tl paprikapulbrit
näpuotsatäis soola
115 g riivitud Cheddari juustu
45-60 ml (3-4 sl) külma vett
1 muna, lahti klopitud, määrimiseks
Täidis:
450 g külmutatud spinatit (sulatada eelmisel päeval üles, saab kiiremini)
1 keskmine sibul, hakkida
225 g kodujuustu, 5% rasvasisaldusega tavaline on kõige parem
2 suurt muna, kloppida lahti
50 g riivitud Parmesani juustu
100 ml kohvikoort
soola, noaotsatäis jahvatatud musakaatpähklit, värskelt jahvatatud musta pipart
Esmalt valmista tainas.
Haki noaga või ja jahu, kuni moodustub pudrutaoline segu. Sega juurde sinepi- ja paprikapulber, Cheddari juust ja mudi tainas ühtlaseks seguks, lõpuks lisa vesi ja sõku tainas ühtlaselt läbi, vormi palliks. Mähi tainapall toidukilesse ja pane 30 min külmkappi. Kuni tainas on külmikus valmista täidis.
Täidise valmistamiseks sulata spinat. Kui unustasid spinati sulama panna, siis pane külmutatud spinat kohe pannile ja see sulab seal ka kiiresti. Sulata alguses väiksemal kuumusel, kuid hiljem suurenda kuumust, et vesi aurustuks. Lisa spinatile, mis on pannil, hakitud sibul ja hauta kuni vesi on välja auranud ja sipnat peaaegu kuiv. Kui spinat jääb väga vesiseks, siis saab täidis liiga vedel ja kook ei küpse ära. Pane hautatud spinati ja sibula segu kaussi ja maitsesta muskaatpähkli, näpuotsatäie soola ja musta pipraga. Jahuta ja seejärel lisa ülejäänud koostisosad ja sega läbi ühtlaseks massiks. Seni on tainas olnud külmas.
Pane ahi soojenema kuni 200C-ni ja pane küpsetuplaat ahju soojenema.
Jaga tainas 2/3 põhjaks ja 1/3 katteks. Rulli 2/3 tainast jahusel tööpinnal lapikuks koogiks ja aseta või või oliiviõliga määritud sakilise servaga koogivormi (23cm läbimõõt). Suru tainas vastu vormi seinu, lõika tainarulliga maha üle vormi ulatuvad servad. Vala täidis vormi. Rulli lahti ülejäänud 1/3 tainast ja kui sul on tainavõre lõikur, lõika sellega koogile peale katteks tainavõre. Minul seda pole ja ma lõikan noaga lihtsalt tainaribad mis asetan kahte pidi tainale nii, et moodustub võrk. Pintselda tainas lahti klopitud munaga.
Aseta koogivormis olev kook ahjus olevale soojale küpsetusplaadile. Küpseta kooki 35-45 min ca 200C juures, või natuke kauem kuni kook on kuldpruun. Ahjust välja võttes aseta kook esmalt jahtuma. Lõika lahti ca 10-15 pärast ahjust välja võtmist.
Aega võtab, aga tasub ära.
Võib süüa kas soojalt või külmalt. Saab külmutada tükkidena sügavkülmikus ja hiljem üles sulatades on täpselt sama hea kui värskelt.

Veel lihtsaid retsepte leiad e-kokaraamatust  "14 lihtsat toitu. Retseptid kaloritega." Kokaraamatus olevad toidud sobivad nii perele kui kaalu alandamiseks. Raamatus olevate retseptide põhjal on kokku pandud nädalamenüü ja ostunimekiri."  Raamatu soodushind veebipoes ainult 4.95€ Vaata kokaraamtaut siit.
Täidetud paprikad koos bataadi ja küüslauguga. Kogus: 2 portsjonit.
Ühele inimesele 1 paprika. Valmistamise aeg 30-40 min. Ettevalmistusaeg 10 min.
Koostisained.
2 keskmist või suuremat punast paprikat
1 keskmise suurusega bataat

250 g veisehakkliha
1 keskmine sibul

2 - 3 küüslaugu küünt
½ purki ca 200 g kikerherneid
3 sl oliiviõli
1-2 sl hakitud peteselli, soola, piprart
1 tl tüümiani või punet
1 sl seedripähkli seemneid (röstitud ja jämedalt hakitud). Soovi korral.

Valmistamine.
Pane ahi sooja ja kuumuta kuni 200C˚.
Kuni ahi soojeneb pane pannile õli, lase õli kuumaks ja hauta õlis kooritud ja tükeldatud sibul ning 1-2 küüslaugu küünt. Hauta sibulat ja küüslauku pannil 2-4 min kaane all, ära lase pruuniks. Lisa hakkliha ja pruunista hakkliha pannil aeg ajalt segades. Kui hakkliha on pruunistunud lisa kikerherned ilma (vedelikuta), lisa soola, pipart, ja hakitud peterselli. Hauta segu 5-8 min vahel segades.
Seni kuni hakkliha valmib, puhasta paprika ja bataat.
Pese paprikad ja lõika terava noaga otsast lahti ringi kujulselt välja vars ning tõmba see koos sisuga paprika seest välja. Puhasta seest veel seemnetest ja säsist.
Pese ja koori bataat ja lõika pikemad viilud või laastud. Pane köögiviljad  ahjuvormi, küüslaugud võid panna koos koortega. Nirista peale oliivi õli, jahvata soola, pipart, raputa natuke peale punet või tüümiani. Tõsta lusikaga hakkliha kikerherne segu paprikatele sisse. Suru lusikaga kergelt hakkliha kui täidad, et paprikad saaksid korralikult seguga täidetud.
Pane köögiviljad ahju küpsema 200C
˚ ja küpseta ca 15-20 min.
Serveerid taldrikutele ja raputa peale peterselli.


Selleks ajaks peaks valmis olema ka kõrvitsad. Tõsta need koos ahjuvormiga välja, raota või jahvata kõrvitsa poolikutesse natuke soola ja lisa poolikute sisse hakklihasegu. Raputa peale hakitud pähkleid ja pane veel ahju küpsema umbes 10 minutiuks, et kõik oleks ühtlaselt soe.
Serveeri soojalt, võid peale jahvatada veel musta pipart ning puista peale hakitud peterselli.
Vokitud kevadised köögiviljad. Sobivad lisandiks kanale ja kalale.
4 portsjonit, 215 Kcal. Valmistamise aeg 20 min.
Koostisained.
1 väike lillkapsas
1 väiksem bataat või ½ keskmise suurusega bataati või 2 keskmist värsket kartulit
200 g värskeid rediseid
100 g kirsstomateid
mõned  Bok Choi Hiina kapsa lehed

6 keskmist küüslagu küünt
2 sl Extra Virgin oliiviõli
1 tl kuivatatud savei või pune ürti või mõned värsked oksad
Soola ja värskelt jahvatatud pipart.
Valmistamine.
Pese ja koori bataat ja lõika kangideks. Pese redised, lõika ära otsad ja lõika redised pooleks või sketoriteks. Pese lillkapsas ja jaota õisikuteks. Lase õli pannil kuumaks, lisa küüslaugu küüned ja bataadi viilud. Kuumuta bataadi viile õlis 5 min. Lisa juurde lillkapsa õsikud, redised, raputa peale kuivatatud savei ürti või punet ja sega segi. Kuumuat köögivilju õlis veel 5 min. Lisa terved kirsstomatid, kuumuta veel 1-2 min. Ära lase tomatitel puruks minna. Lisa peale viilutatud Hiina kapsas ja kuumuta segu 1-2 minutit kuni kapsas on närtsinud. Serveerides jahvata peale soola ja pipart. Sobib veganitele. Võib serveerida koos kanafilee või kalafileega. Samuti võib lisada köögiviljadele varem küpsetatud kanafilee tükke. Kanafilee kuumutada siis koos köögiviladega läbi. Nii saab sooja mõnusa köögiviljasalati. Küpseatatud redised on eriti hõrgud, tasub proovida.

Suvikõrvitsa püreesupp porruga.
1 portsjon 163 kcal. Valmistamise aeg 20 – 40 min. Kogus 6 inimesele.
Koostisained:
3 keskmise suurusega suvikõrvitsat (kokku umbes 500 g)
200 ml vett + kanapuljongi kuubik või 200 ml kanapuljongit
30 ml oliiviõli
1 keskmine sibul
½ porrut
1 suur kartul
100 ml 20% köögikoort
Valmistamine.
Pese köögiviljad hoolikalt, koori (ka suvikõrvits) ja tükelda kuubikuteks. Kuumuta õli poti põhjas ja lisa esmalt sibulatükid ja kuumuta need läbi. Lisa ülejäänud köögiviljad ja kuumuta kõiki köögivilju 5 min aeg ajalt segades, et need ei hakkaks põhja kinni. Lisa kuumakse aetud vesi ja puljongikuubik või kuum puljong. Keeda köögivilju veel 20 min vaiksel tulel. Tõsta pott tulelt ja lase paar minutit jahtud. Purusta segu hoolikalt saumikseriga ühtlaseks ning lõpuks lisa vaikselt segades koor. Sega rahulikult koor supile sisse. Serveeri supp taldrikutele ja lisa kaunistuseks peterselli või ilusti rulli keeratud suvikõrvitsa koor, või suvikõrvitsa ribad. Kaunistuseks võib lisada ka mõned kõrvitsaseemned või niristada oliiviõli. Mina lisasin maisteks mündi lehed. Ekstra õli lisa peale ainult siis, kui sa ei tegele kaalu alandamisega, sest 1 sl õli sisaldab ca 80 - 100 kcal ning see tõstab toiduportsjoni kalorite hulka pea kahekordseks.
Kui teil on meespere, kes soovib tummisemat sööki, siis võite samuti supile lisada ravioole, pelmeene või pruunisatud peekonit või serrano sinki.
NB! Koos ravioolidega on 1 portsjoni toiteväärtus 468 kcal, kui lisate 100 gr ravioole ja kui lisada oliivi õli siis on 1 portsjon ca 548 kcal.

Suvikõrvitsa püreesupp raviooldidega. Või Serrano singiga.
4 inimesele. Valmistamise aeg 20-40 minutit. 1 portsjon 234 kcal.  Rasvu 35,6%, süsivesikuid 50,25%, proteiini 14,15%. 
Koostisained.
500 gr suvikõrvitsat
1 pakk (300 – 400 gr) ravioole (soovitavalt kana- või veiselihaga, sest need on vähem rasvasemad). Ravioolid võib asendada 4 viilu Serrano singiga. (Hispaania). Annab pikantsema maitse. Samuti võib lisada eelnevalt pruunistatud veisehakkliha.

2 punast või rohelist paprikat
1 keskmine sibul
1-2 spl oliivi õli praadimiseks
1 puljongikuubik, 1 l vett
Pipart, muskaatpähklit.
Valmistamine.
Koori suvikõrvitsad ja eemalda seest pehme seemnetega osa, kui need on suured suvikõrvitsad. Koori porgand, sibul ja paprikad. Tükelda köögiviljad kuubikuteks, kuumuta õli ja kuumuta köögiviljad õlis segades läbi 2 minutit. Lisa veest ja puljongikuubikust tehtud puljong ja hauta köögivilju umbes 20 – 25 min kuni need on pehmed. Lase natuke jahtuda ja purusta köögiviljad saumikseriga püreeks. Lisa püreele värskelt jahvatatud pipart ja riivi noa otsatäis muskaatpähklit. Lase vesi keema ja keeda ravioole kergelt soolatud vees 4 min. Serveeri supp ja lisas sellele raivoolid. Kaunistuseks ja maitseks võid lisada petersellikoksa või natuke balsamicot. Kiire valmistada ja maitsev ning toitev. Mina tegin punastest paprikatest ja paprikaid ei koorinud. Hispaanias kooritakse kõik köögi- ja puuviljad enne söömist, kuid minu arvates pole paprikat alati vaja koorida. Kes soovib lahjemat sööki, võib süüa suppi ilma ravioolideta, kuid ravioolidega koos täidab paremini kõhtu ning ei sisalda ka koos nendega palju kaloreid.
Ravioolide asemel võib lisada supile eelenevalt pannil kõbedaks pruunistatud Serrano singiviilud.
Wellness Studio OÜ   Narva mnt 7 Tallinn 10117  tel +372 5694 4741  e-post: info@wellness-studio.ee
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Pусский
  • Esileht
  • Teenused
    • Tselluliidiravi kehahooldus
    • Kaalu alandamine
    • LED valgusteraapia
      • Valguse toime
    • Pressoteraapia lümfidrenaaž
    • Treening vibroteraapia seadmel
    • Kollageeni näohooldus RF-lifting
    • Näojooga
    • Gua Sha massaaž
    • Tui na massaaž
    • Kupumassaaž
    • Tooted
      • Šungiidist tooted
      • Poolvääriskivist massaažiroller
  • Tooted
    • Šungiidist tooted
    • Poolvääriskivist massaažiroller
  • Hinnad
  • Pood
  • Broneeri aeg
  • Kursused
    • Näojooga
  • Kutsu meid külla
  • Blogi
  • Ilunipid
    • Näo- ja kehahooldus
    • Juuste hooldus
    • Toidud ilu heaks
  • Retseptid
    • Ideed hommikusöögiks
    • Smuutid
    • Salatid
      • Puuviljasalatid
    • Supid
    • Köögiviljaroad
    • Kanaroad
    • Mereannid
    • Pearoad
    • Koogid, küpsetised ja magustoidud
    • Jõuludeks
    • Nõuandenurk
  • Ruumi rent
  • Uudised
  • Kontakt
  • Püsiklient
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Pусский