Wellness Studio OÜ

  • Esileht
  • Teenused
  • Hinnad
  • Pood
  • Asutusele
  • Blogi
  • Ilunipid
  • Retseptid
  • Hüva nõu
  • Uudised
  • Kursused
  • Kontakt
  • Hingele
  • Püsiklient

Pearoad

Retseptid

  • Ideed hommikusöögiks
  • Smuutid
  • Salatid
  • Snäkid ja eelroad
  • Supid
  • Köögiviljaroad
  • Kanaroad
  • Kalaroad
  • Pearoad
  • Midagi head ja erilist
  • Jõuludeks
  • Retseptid
  • /
  • Pearoad
Siia tulevad lihtsad, maitsvad ja kiirest valmivad pearoad.
"Chilli con carne" ehk eestipäraselt tšilli lihaga. Minu versioon.
4 inimesele. Valmistamise aeg 30 min. Üks portsjon ca 280 kcal.
Koostisained.
4 küüslaugu küünt
1 keskmine sibul
1 kuivatatud või värske tšillipipra kaun
250 g veisehakkliha
1 purk punaseid konservube
1 purk purustatud tomateid
200 g tomatipastat
3 sl extra virgin oliiviõli
2 tl oreganot (punet)
1 kaneelipulk või noaotsatäis jahvatatud kaneeli
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
Valmistamine.

Koori ja haki sibul ja küüslauk ning hauta mõne minuti jooksul õlis. Lisa tükeldatud või purustatud tšilli pipar ja kaneel. Sega ja kuumuta maitseained õlis läbi. Lisa hakkliha ja pruunista hakkliha õlis. Seejärel lisa purustatud tomatid, tomatipasta ja oad ning hauta segu tasasel tulel umbes 15-20 minutit. Lisa maitseained, pune, jahvata pipart ja natuke soola.
Serveeri kas riisi või tatraga. Soovitavalt punase või musta riisiga. 

NB! Kui toit tundub liiga vürtsikas, siis võta kõrvale tükike saia, sest see leevendab vürtse. Vee joomine suurendab hõõguvat tunnet suus.
Cilli con carne on selline söök, mis sobib hästi soojendamiseks järgmisel päeval, seega võite teha valmis suurema koguse ning varieerida seda järgmistel päevadel erinevate lisanditega. Minu versioon on sellepärast, et hautan seda lühemat aega, kuna ei näe mõtet hakkliha 1 h jagu hautada ning kui oad on ka konservoad, siis polegi selleks vajadust. Lisaks on serveeritud kõrvale kergelt wokitud punane paprika.
Veise- ja kanaliha kotletid. Kogus 12 suuremat või 14-16 väiksemat kotletti.
300 gr veisehakkliha
200 gr kanahakkliha või hakitud kalkuniliha
4 keskmist küüslauguküünt
1 keskmine muna
1 spl hakitud seedriseemneid või 2 spl purustatud seesamiseemneid.
1/2 tl jahvatatud pipart ja soola (soovitavalt jämedat meresoola või roosat Himaalaja soola)
3 spl tatrajahu (paneerimiseks)
3-4 spl oliivi õli praadimiseks
Kõrvale on soovitav kartulite asemel serveerida punast riisi ja köögivilju.

Valmistamine.
Haki küüslauk ja seedripähklid või seedripähklite asemel purusta uhmris seesamiseemned. Sega koostisained kõik kokku koos kergelt lahti kolpitud munaga. Soovitav segada segu kokku kätega, siis segunevad koostisained paremini. Vajadusel kasuta kummikindaid. Kui koostisained on segatud veereta neist valmis parajad 1/2 peopesa suurused pallikesed. Seejärel veereta hakklihapalle tartajahus kuni on sellega üleni kaetud ja patsuta natuke lapikuks kotletiks (mitte väga õhukeseks vaid jäta veidi pontsakaks). Prae pannil oliivi õliga nagu ikka kotlette praetakse.
Maitsevad väga hästi ka lastele ning seemned on samuti lisatud toidu rikastamiseks.
Puraviku kaste valge veini ja valgehallitusjuustuga.25 min, kogus 3 inimesele, üks portsjon 280-320 Kcal, koos 1 suure või 3 väikese kartuliga 400 Kcal.
350 gr puarvikke (350 Kcal)
2 spl ehedat võid  (250 Kcal)
1 keskmine sibul (5 Kcal)
2 spl sojapiima pulbrit (23 Kcal)  või 1/2 klaasi täispiima (75 Kcal)
100 ml valget kuiva veini (100 Kcal)
50 gr valgehallitusjuutsu (120 Kcal). Mina kasutasin ühte eesti valgehallitusjuustu, mis on tuhaga.
1 spl Prantsuse ürdisega (sisladas: basiilik, pune, majoraan, roosmariin, salvei, tüümian, aedharakputk, petersell, estragon). Aga võib kasutada ka vähem ürte. Peamine, et kuivatatud, sest need annavad väiksema kogusega tugevma maitse.
Soola lisasin hästi vähe, alla 1/2 teelusika.

Pane keema kartulikeedu vesi ja samal ajal puhasta puravikud. Sulata või pannil ja kuumuta selles tükeldatud sibul. Seejärel lisa ca 1x1cm suurused pruravikutükid. Väikesed kübarad võiks jätta terveks, sest need näevad söögi sees väga nunnud välja. Pruunista puravikud võis ca 5 min ja lisa ca 100 ml valget veini. Kuumuta keema ja keeda kergel tulel ca 3 min kuni veinist alkohol aurustub, ehk siis enam pole tunda tugevat veini lõhna. Mina lisasin valgema kastme saamiseks 2 spl sojapiima pulbrit ja ca 1/2 klaasi vett. Või siis selle asemel lisada täispiima. Kuumuta jälle keema, ca 2 min. Seejärel lisa lõpus tükeldatud valgehallitusjuust ja kuumuta kuni juust hakkab sulama. Kui juust hakkab vedelaks minema vala kaste kiirest pannilt ära kaussi. Samal ajal on ära keenud ka kartulid ja saab kohe sööma hakata. Pildi on serveeritud kaste koos 3 väikese kartuliga ja lilla lehtpeedi lehega. Mõtlesin selle kastme täna ise välja, sest olin ostnud mõned päevad tagasi puravikke, aga kodus, kui hakkasin kastet valmistama, siis lihtsalt vaatasin külmikusse, et mis seal veel on millest saaks puraviku kastet teha, sest päeval ei olnud aega mõelda sellele, et mida õhtuks süüa valmistada. Sai väga suurepärane ja võin öelda, et viib keele alla. Sõin 2 portsioni, teise sõin siiski väiksema. Seda ma pole küll paar aastat teinud, et tõstan sööki juurde, seega võite olla kindlad, et on maitsev. Seda juhtub mul muidugi sageli, et hakkan sööki improviseerima varudest, mis ma olen varem ostnud. Peagi lisan veel mõned kerged ja maitsvad köögiviljaroogade retseptid.

Wellness Studio OÜ   Küüni 5b Tartu 51004 tel +372 5694 4741  e-post: info@wellness-studio.ee
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English
  • Esileht
  • Teenused
    • RF-lifting
    • Tselluliidiravi
    • Lipolaser
    • Pressoteraapia
    • Vibroteraapia
    • Valgusteraapia
      • Valguse toime
    • Näojooga
    • Gua sha massaaž
    • Tui na massaaž
    • Kupumassaaž
    • ChinUp mask
  • Hinnad
    • Valgusteraapia
    • Tselluliidiravi
    • RF-lifting
    • Näojooga
    • ChinUp mask lõuajoone korrigeerimiseks
    • Pressomassaaž
    • Vibroteraapia
    • Massaažid
    • Tooted
      • Šungiidist tooted
      • Poolvääriskivist massaažiroller
  • Pood
  • Asutusele
  • Blogi
  • Ilunipid
    • Näo- ja kehahooldus
    • Juuksemaskid
    • Toidud ilu heaks
  • Retseptid
    • Ideed hommikusöögiks
    • Smuutid
    • Salatid
    • Snäkid ja eelroad
    • Supid
    • Köögiviljaroad
    • Kanaroad
    • Kalaroad
    • Pearoad
    • Midagi head ja erilist
    • Jõuludeks
  • Hüva nõu
    • Kuidas alustada kaalu alandamisega
  • Uudised
  • Kursused
    • Näojooga kursused
  • Kontakt
  • Hingele
    • Hommikurituaalid
  • Püsiklient
  • Eesti keeles
  • Suomen kielellä
  • In English