Siia rubriiki saavad erinevad suupisted, snäkid ehk tapased. Sobivad valmistamiseks ja söömiseks pidulikumal puhul kui ka igapäevaselt lihtsalt kergemaks eineks.
Retseptid on võetud ineternetist ja ajakirjandusest erinevatest allikatest. Valmistada on lihtne ja maitsevad hästi.
Retseptid on võetud ineternetist ja ajakirjandusest erinevatest allikatest. Valmistada on lihtne ja maitsevad hästi.
Ahjukartulid sinihallitusjuustuga.
6 inimesele. 1 ports 150 g (4 väiksemat kartulit) ca 200 kcal.
Koostisained.
1 kg väikseid kartuleid. Koorimata.
100 g sinihallitusjuustu. Roquefort on parim.
Extra virgin oliiviõli. Soola.
Soovi korral veel köögivilju: paprika, lillkapsas, suvikõrvits.1 kg väikseid kartuleid. Koorimata.
100 g sinihallitusjuustu. Roquefort on parim.
Extra virgin oliiviõli. Soola.
Valmistamine.
Pese kartulid hoolega nuustikuga puhtaks, aga ära koori. Piserda kartulitele peale oliiviõli ja jahvata hästi natuke soola. Kuna juust on isegi soolane, siis pole palju soola vaja panna. Pane kartulid ahjuvormiga eelsoojendatud ahju. Küpseta kartuleid 200C juures 40 - 45 min.
Tõsta kartulid vormiga ahjust välja ja tee noaga peale väiksed ristlõiked. Pane 2 teelusikaga kartulite keskele väiksed kogused juustu. Pane kartulid veel 1-2 minutiks ahju küpsema. Kui soovid lisada veel köögivilju, siis pane need ahju kui kartulid on 30 minutit küpsenud. Lisa samuti natuke õli ja soola ning pipart.
Mina tegin esimest korda neid ja võib olla oleks pidanud ristlõiked tegema toorestesse kartulitesse. Praegu läksid mõned kartulid natuke katki. Vajadusel tee väike õõnsus lusikaga, et juustu mahkus panna. Kusjuures väga maitsev ja liha ei olegi juurde vaja, sest saab hea maitseelamuse ilmagi.
Spargel Hispaania singiga. Tõsta kartulid vormiga ahjust välja ja tee noaga peale väiksed ristlõiked. Pane 2 teelusikaga kartulite keskele väiksed kogused juustu. Pane kartulid veel 1-2 minutiks ahju küpsema. Kui soovid lisada veel köögivilju, siis pane need ahju kui kartulid on 30 minutit küpsenud. Lisa samuti natuke õli ja soola ning pipart.
Mina tegin esimest korda neid ja võib olla oleks pidanud ristlõiked tegema toorestesse kartulitesse. Praegu läksid mõned kartulid natuke katki. Vajadusel tee väike õõnsus lusikaga, et juustu mahkus panna. Kusjuures väga maitsev ja liha ei olegi juurde vaja, sest saab hea maitseelamuse ilmagi.
Koostisained.
500 g värskeid spargli võrseid, umbes 10-12 tk
150 g Hispaania Serrano sinki
Extra virgin oliiviõli
Valmistamine.
Pese sparglid ja murra jämeda puitunud otsad maha. Tavaliselt
on vaja murda umbes 2cm, need murduvad sealt ise kust pole enam puitunud.
Lõika sink viiludeks. Rulli singiviilud ümber spargli. Aseta sparglid küpsetusvormi, piserda peale oliiviõli ja pane eelsoojendatud ahju 250C. Küpseta umbes 12 minutit. Võta ahjust välja ja korja kas näpitsate või kahvli abil taldrikule köögipaberile, et need natuke nõrguks rasvast. Seejärel serveeri puhtale taldrikule.
Retsept ja fotod: annarecetasfaciles.com
Küpsetatud kanatiivad küüslauguga. 4 inimesele.Lõika sink viiludeks. Rulli singiviilud ümber spargli. Aseta sparglid küpsetusvormi, piserda peale oliiviõli ja pane eelsoojendatud ahju 250C. Küpseta umbes 12 minutit. Võta ahjust välja ja korja kas näpitsate või kahvli abil taldrikule köögipaberile, et need natuke nõrguks rasvast. Seejärel serveeri puhtale taldrikule.
Retsept ja fotod: annarecetasfaciles.com
Koostisained.
12 kanatiiba
2-3 sl nisujahu
1 küüslaugu pea
Soola, pipart. Soovi korral magusat ja teravat jahvatatud paprikat.
Extra virgin oliiviõli.
Valmistamine.
Pese kanatiivad ja murra pooleks ja kuivata. Pane tiiva tükid taldrikule ja jahvata peale soola ja musta pipart. Soovi korral lisas veel maitseks jahvatatud magust ja teravat paprikat. Paprikaga saab eriti hea ja vürtsikas maitse. Veereta kanatiibu seejärjel jahus, et need oleksid üleni jahuga kaetud, siis tekib neile küpsedes mõnus krõbe koorik. Kuumuta õli pannil soojaks ja pane kanatiivad koos küüslaugu küüntega küpsema. NB! Küüslauku ei ole vaja ära koorida. Pruunista kanatiibu mõlemalt poolt kuni need on kuldpruunid. Serveeri koos küpsenud küüslauguga. Serveeri vaagnal lisa maitseks ja kaunistuseks värske peterselli oksakesi.
Retsept ja fotod: annarecetasfaciles.com
12 kanatiiba
2-3 sl nisujahu
1 küüslaugu pea
Soola, pipart. Soovi korral magusat ja teravat jahvatatud paprikat.
Extra virgin oliiviõli.
Valmistamine.
Pese kanatiivad ja murra pooleks ja kuivata. Pane tiiva tükid taldrikule ja jahvata peale soola ja musta pipart. Soovi korral lisas veel maitseks jahvatatud magust ja teravat paprikat. Paprikaga saab eriti hea ja vürtsikas maitse. Veereta kanatiibu seejärjel jahus, et need oleksid üleni jahuga kaetud, siis tekib neile küpsedes mõnus krõbe koorik. Kuumuta õli pannil soojaks ja pane kanatiivad koos küüslaugu küüntega küpsema. NB! Küüslauku ei ole vaja ära koorida. Pruunista kanatiibu mõlemalt poolt kuni need on kuldpruunid. Serveeri koos küpsenud küüslauguga. Serveeri vaagnal lisa maitseks ja kaunistuseks värske peterselli oksakesi.
Kalmaarirõngad õlletainas Rooma moodi.
Koostisained.
200 g kalmaari rõngaid või tuube.
150 ml õlut
200 g nisujahu
Oliivi- või päevalilleõli küpsetamiseks
1 sidrun serveerimiseks
Koostisained.
200 g kalmaari rõngaid või tuube.
150 ml õlut
200 g nisujahu
Oliivi- või päevalilleõli küpsetamiseks
1 sidrun serveerimiseks
Valmistamine.
Pese kalmaarid hoolega, kuivata köögipaberiga. Kui on kalmaari tuubid, siis lõika need umbes 1
cm paksusteks rõngasteks. Valmista tainas. Vala õlu väikesesse kaussi ja valmista poolest jahust tainas. Taina valmistamisel lisa jahu supilusika kaupa õllele ja sega hoolega vispliga. Parem on teha nii, et lisad alguses 2 sl jahu õllele, segad segi vispliga ja siis 2 sl jahu, segad segi vispliga. Jahu tuleb osade kaupa lisada, et tainas saaks ühtlane ja ei jääks sisse jahutükke. Kõige lõpuks lisa tainale natuke soola ja sega tainas koos soolaga läbi. Kuumuta õli pannil. Õli peab olema nii palju, et kalmaarirõngad jäävad küpsedes üleni õli sisse. Kasta kalmaarirõngad ülejäänud poole jahu sisse, veereta neid jahus, et oleksid jahuga kaetud, raputa maha liigne jahu ja aseta taina sisse. Kasta kalmaarirõngad mõlemalt poolt taina sisse. Neid on hea tõsta taina sees ringi kahvliga. Kahvliga tõsta rõngad ka tainast välja ja pane kohe pannile küpsema. Küpseta kuumas õlis need kiiresti mõlemalt poolt kuldpruuniks. Korja järjest küpsenud kalmaarirõngad paberiga kaetud taldrikule kuivama ja lisa pannile uued rõngad küpsema. Kui kõik rõngad on küpsetatud ja paberil rasvast nõrgunud serveeri koos pooleks või neljaks lõigatud sidruniga. Sidruni mahla pigista peale vahetult enne söömist.
Retsept ja fotod: annarecetasfaciles.com
Pese kalmaarid hoolega, kuivata köögipaberiga. Kui on kalmaari tuubid, siis lõika need umbes 1
cm paksusteks rõngasteks. Valmista tainas. Vala õlu väikesesse kaussi ja valmista poolest jahust tainas. Taina valmistamisel lisa jahu supilusika kaupa õllele ja sega hoolega vispliga. Parem on teha nii, et lisad alguses 2 sl jahu õllele, segad segi vispliga ja siis 2 sl jahu, segad segi vispliga. Jahu tuleb osade kaupa lisada, et tainas saaks ühtlane ja ei jääks sisse jahutükke. Kõige lõpuks lisa tainale natuke soola ja sega tainas koos soolaga läbi. Kuumuta õli pannil. Õli peab olema nii palju, et kalmaarirõngad jäävad küpsedes üleni õli sisse. Kasta kalmaarirõngad ülejäänud poole jahu sisse, veereta neid jahus, et oleksid jahuga kaetud, raputa maha liigne jahu ja aseta taina sisse. Kasta kalmaarirõngad mõlemalt poolt taina sisse. Neid on hea tõsta taina sees ringi kahvliga. Kahvliga tõsta rõngad ka tainast välja ja pane kohe pannile küpsema. Küpseta kuumas õlis need kiiresti mõlemalt poolt kuldpruuniks. Korja järjest küpsenud kalmaarirõngad paberiga kaetud taldrikule kuivama ja lisa pannile uued rõngad küpsema. Kui kõik rõngad on küpsetatud ja paberil rasvast nõrgunud serveeri koos pooleks või neljaks lõigatud sidruniga. Sidruni mahla pigista peale vahetult enne söömist.
Pasteedipallikesed seesami seemnetega.
Koostisained.
250 g pehmet pasteeti. Pardi, hane, kanamaksa pasteet.
1 väiksem topsi täis seesamiseemneid. Võib röstida, saavad krõbedamad.
Valmistamine.
Vormi kahe teelusika abil pasteedist ümmargused pallid. Veereta pallikesi seesami seemnetes. Pane taldrikule ja pane enne serveerimist mõneks minutiks külmikusse. Peo ajal võibki hoida külmikus ja vastavalt vajadusele juurde tõsta.
Koostisained.
250 g pehmet pasteeti. Pardi, hane, kanamaksa pasteet.
1 väiksem topsi täis seesamiseemneid. Võib röstida, saavad krõbedamad.
Valmistamine.
Vormi kahe teelusika abil pasteedist ümmargused pallid. Veereta pallikesi seesami seemnetes. Pane taldrikule ja pane enne serveerimist mõneks minutiks külmikusse. Peo ajal võibki hoida külmikus ja vastavalt vajadusele juurde tõsta.