Kommenteeri

E-kokaraamat. Nädalamenüü. Ostunimekiri

Just hiljuti sai valmis minu esimene e-kokaraamat "14 hõrku toitu inspireeritud Vahemere maadest". Raamatus olevad retseptid on kõik kaloritega ning lisaks retseptidele on seal nädalamenüü ja ostunimekiri.

14 hõrku retsepti inspireeritud Vahemere maadest. Lisaks retseptidele on raamatus nädalamenüü ja ostunimekiri.

E-kokaraamatus on 7 maitsvat, toitvat ja lihtsalt valmivat suppi ja 7 pearooga. Kõik retseptid on koos kaloritega.
Nädalamenüü on kokku pandud raamatus olevatest toitudest ja lisaks on igal päeval hommikusöök ning kaks vahepala. Päeva kalorite hulk selle menüüga on 950 - 1100 kcal ja see sobib hästi neile kes soovivad kaalust alla võtta. Kes aga ei soovi kaalust alla võtta, siis nemad saavad teha söögid alati rammusamaks või võivad süüa kaks portsjonit.

Retseptides on: tomateid, kõrvitsaid, lehtkapsast, seeni, maisi, kana, valge kala, veise- ja lambaliha, peekonit: Maitseid ja vürtse annavad petersell, koriander, salvei, kaneel, tšilli pipar, paprika, ja loomulikult meie enda ehe küüslauk, sibul ja Chorizo vorst ning Pancetta.

NB! Need supid ei ole mitte lahjad lurrid. Paar toitu on küll täiesti vegan toidud, aga need on nii rikkalikud ja supermaitsega söögid, et neid söövad isegi mehed. Igale söögile saab alati liha sööbi korral juurde lisada, teha rammusamaks ja teha lahjemaks. Sõltub kellele ja millist toitu on vaja.

Mis kõige tähtsam meie kiirel ajal, kõiki toite on tegelikult väga lihtne valmistada. Kuna mu enda aeg on mulle kallis, siis mulle meeldib teha selliseid sööke, millega ei pea mitmeid tunde tegelema. Supid paned keema, keeb küll näiteks 45 min, aga sellel ajal on võimalik toad ära koristada või lehed läbi lugeda. Samas on ka kiirelt grillil valmivaid toite, mis koos ettevalmistusega saavad valmis 30 minutiga.

Raamatus olen ma kasutanud võimalikult rohkem ökotooteid. Minu õe kasvatatud tomatitest on valminud supp, Uchiki kuri kõrvits on Peri mahemõisas kasvanud, maitseained ja suvikõrvitsad on ostetud Tartu turult, Italian taste ja Hispaania toitude müüjatelt. Aukohal on Islandilt mulle toodud must laavakivi sool.

Need toidud olen ma ise kõik valmistanud selle raamatu umbes kahe nädala jooksul ja see oli väga tore söögiralli. Kuna heade söökide valmistamine ja söömine inspireerib mind ja annab hea tuju, siis selle raamatu tegemise käigus tekkis mul veel mitmeid ideesid. Mis täpselt tulemas saate peagi saate ka näha. Enamuse toite on ära proovinud ka minu 17. aastane poeg ning heakskiit tema poolt neile antud. Iga söögi kohta oli vastus täitsa hea. Seega võite julgelt neid pakkuda lastele ja meestele.
Valmistanud toidud, fotod ja kujundus: Heivi Herne.

Lisa kommentaar

Email again: